Lidt historie
Bogensholmlejrens historie tager for alvor fart i året 1907. Det var nemlig den første sæson, hvor FDF-drengene fra Aarhus havde mulighed for at komme væk fra stenbroen og få frisk luft i lungerne på det skønne Mols. Endnu ikke i egentlige bygninger, men i telte. Den første bygning, en spise- og køkkenbarak, blev opført året efter, og i 1909 kom der en sovebarak og et tantehus til.
I 1920 blev de oprindelige træbarakker fjernet og erstattet af den karakteristiske lejrbygning, der også i dag udgør kernen i lejren – det karakteristiske tårn og de smukke portaldøre stammer fra dengang. Lejren bestod blandt andet af to sovesale, der med tiden blev landskendte på grund af tandpastaloftet. Dette navn skyldes, at der var tradition for, at lejrdeltagerne skrev deres autograf med tandpasta på lofterne.
Lejren blev udvidet i 1957 og igen i 1981, hvor sovesalene forsvandt og blev erstattet af værelser.Tandpastaloftet eksisterer dog endnu og kan ses fra loftslemmen på gangen med ti-mandsværelserne.
Gennem årene er der foretaget mange mindre ombygninger og moderniseringer, så lejren hele tiden kan fremtræde tidssvarende og indbydende.
Fra udelukkende at være en sommerlejr har Bogensholmlejren udviklet sig til en helårslejr, der flittigt anvendes af børne- og ungdomskorpsene, af mange forskellige foreninger og af skoler og institutioner.
Siden 1919 har lejren været i FDF’s eje, og den drives og plejes i dag af FDF’ere med tilhørsforhold til Århus-kredsene.
Læs det fine jubilæumsskrift, der blev lavet ved 100-årsjubilæet i 2007
Sådan så Bogensholmlejren ud fra 1920 til 1957